מתכון

פיננסייר תפוז

העוגיות השקדיות הללו נפלאות ליד הקפה של אחר הצהריים

4,776 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פיננסייר תפוז. צילום: דניה ויינר
פיננסייר תפוז. צילום: דניה ויינר

המתוק הרשמי של יפו הוא לא מרציפן ולא מלבי אלא תפוז. לא מאמינים? תסתכלו על מיליוני תפוזים שמסתובבים בעולם עם מדבקה ירוקה הנושאת את שם העיר. אנשי מאפיית “מרגוזה” היפואית יצרו שלל מתוקים על בסיס הפרי הכי מקומי שיש. חשוב להצטייד בתבנית סיליקון לפיננסייר עם שקעים קטנים בצורת כיפה ובשקית זילוף. אם רוצים, אפשר להכין קוביות תפוז מסוכר ולהניח על התערובת אחרי שמזלפים לשקעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מחממים חמאה במחבת על להבה בינונית עד שהיא מזהיבה לצבע אגוזי. מעבירים לקערית.

3

מערבבים את יתר החומרים מלבד החלבונים בקערה גדולה. מוסיפים חלבונים וחמאה ומערבבים למרקם אחיד. מעבירים לשקית זילוף.

4

מזלפים את התערובת לתבנית השקעים (ממלאים את השקעים עד הסוף). אם רוצים, מניחים קליפת תפוז מסוכרת מעל.

5

אופים 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים ואפשר להרים אותם בקלות מהסיליקון. מצננים מעט.

6

שומרים במקרר עד 10 ימים (מפרידים בין השכבות בנייר אפייה).

קוביות תפוז מסוכר
מסירים קליפה (החלק הכתום והלבן) מ-2 תפוזים וחותכים לקוביות. שמים בסיר קטן עם מים וכף מלח ומביאים לרתיחה. מסננים, מחזירים לסיר ומביאים שוב לרתיחה במים ללא מלח. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים 1/2 כוס מים וכוס סוכר ומחממים עד שהסירופ שקוף ומבעבע. מצננים ושומרים במקרר בתוך הסירופ עד השימוש. התפוזים נשמרים עד שבועיים ויכולים לשמש כתוספת לעוגות בחושות.

 

גיוונים:

במקום גלוקוזה אפשר להשתמש בסירופ תירס.

את מקל הוניל אפשר להחליף ב-1 כפית תמצית וניל.