מתכון

פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה

הגרסה הזריזה והחורפית לפיצה הפרובנסאלית הפריכה. כאן השתמשתי בבצק עלים וביססתי את המאפה על שומר וטונה

11,908 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

גיוונים:
• מחליפים את הטונה באנשובי כמו במנה המקורית.
• מחליפים את הטונה בגבינה מעושנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן ומאדים שומר, בצל ותימין כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהם רכים וכמעט נמסים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים (הצינון חשוב כדי שלא לפגוע במרקם הבצק).

2

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

פורסים את הבצק בתבנית ובעזרת סכין מסמנים סביב הבצק מסגרת במרחק 2 ס"מ מהשוליים. אם לא מרכיבים מייד, שומרים במקרר.

4

מפזרים את תערובת השומר על הבצק בתוך המסגרת המסומנת. מפזרים גם טונה, זיתים וצלפים.

5

אופים כ- 25 דקות עד שזהוב ועשוי ומגישים חמים.