גיוונים:
• מחליפים את הטונה באנשובי כמו במנה המקורית.
• מחליפים את הטונה בגבינה מעושנת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן ומאדים שומר, בצל ותימין כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהם רכים וכמעט נמסים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים (הצינון חשוב כדי שלא לפגוע במרקם הבצק).
2
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3
פורסים את הבצק בתבנית ובעזרת סכין מסמנים סביב הבצק מסגרת במרחק 2 ס"מ מהשוליים. אם לא מרכיבים מייד, שומרים במקרר.
4
מפזרים את תערובת השומר על הבצק בתוך המסגרת המסומנת. מפזרים גם טונה, זיתים וצלפים.
5
אופים כ- 25 דקות עד שזהוב ועשוי ומגישים חמים.