מתכון

פיצה אלזאסית

השילוב המושלם הזה בין בצק עלים פריך, שמנת ובצל מקורמל מזמן המון משחקים עם התוספות

5,277 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פיצה אלזאסית של שיר הלפרין. צילום: דניה ויינברג
פיצה אלזאסית של שיר הלפרין. צילום: דניה ויינברג

בתוך 15 דקות מגיחה פיצה שתתגאו להגיש לאורחים שלכם. שיר הלפרן עשתה לנו את החיים קלים והחליפה את הפרומאז' בלאן בתערובת של שמנת חמוצה ושמנת מתוקה.

גיוון: מחליפים את הבייקון ברצועות של פלפל קלוי, קישואים פרוסים במנדולינה, פטריות צלויות ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

מערבבים את שתי השמנות עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3

מטגנים בייקון במעט שמן זית כ-5 דקות להשחמה קלה. מוציאים את הבייקון לנייר סופג.

4

מטגנים בצל כ-10 דקות באותה מחבת על להבה נמוכה לריכוך.

5

משטחים בצק עלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הקרם פרש המתובל ומשאירים שוליים של 3 ס”מ מכל הצדדים. מפזרים את הבייקון והבצל.

6

אופים כ-15 דקות עד שהבצק משחים. חותכים לריבועים וזוללים.