אליו שידכתי רוטב ביאנקה שנספג בו בזמן האפייה וריבת בצל מתוקה ומתובלת.
פיצה בגודל 60X40
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק טורטייה כוסמין
לרוטב ביאנקה
לריבת בצל
אופן ההכנה
מכינים ריבת בצל
1
מחממים מחבת רחבה ושטוחה על להבה גבוהה. יוצקים שמן זית ומוסיפים רצועות בצל. כאשר הבצל מתחיל להיחרך, מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים לטגן כ־20 דקות עד להזהבה יפה. מדי פעם מערבבים.
2
במקביל מערבבים את שאר החומרים בעזרת מטרפה בקערה קטנה. כשהבצלים זהובים מוסיפים את הנוזלים שערבבנו בהדרגה וממשיכים לבשל כ־5 דקות נוספות על להבה נמוכה או עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים עד לשימוש.
מכינים רוטב ביאנקה
3
מחממים שמן זית בסיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים כרשה ושום ומאדים כ־1־2 דקות עד להזהבה. מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים ומבשלים כ־5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומצננים.
מכינים בצק
4
מערבבים שמרים, סוכר ומים בקערה רחבה ומשהים למנוחה של 2 דקות. מוסיפים קמח, שמן ומלח ומערבבים. לשים בידיים כ־3 דקות לבצק אחיד.
5
מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, מכסים את הקערה במגבת או ניילון ומשהים ל־10 דקות.
6
מחממים תנור ל־220 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל התבנית. מניחים את הבצק על נייר אפייה ובעזרת שולי הנייר מעבירים אותו לתבנית התנור. מורחים את רוטב הביאנקה על הבצק - משאירים שוליים חשופים ברווח של כ־3 ס"מ. מפזרים את ריבת הבצל על רוטב השמנת. מעבירים לתנור ואופים כ־01 דקות עד להזהבה יפה. מגישים.