החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לרוטב:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק למעט המלח 3-2 דקות, עד ליצירת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.
2
יוצרים מהבצק כדור בידיים משומנות בשמן זית ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-45 דקות.
3
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור הפוכות בנייר אפייה.
מרכיבים את הפיצות ואופים:
4
חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ. מעבירים לנייר האפייה. מורחים רוטב עגבניות שאוהבים בשכבה אחידה ומפזרים אורגנו מיובש. בוצעים כדורי מוצרלה, מניחים מעל ומפזרים עגבניות שרי ורצועות בצל.
5
אופים כל פיצה בנפרד כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.
6
לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום.