מתכון

פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

כשהתחלתי לכתוב על תפוחי אדמה, פתאום התחלתי לראות אותם בכל מקום - אפילו על פיצות!

4,897 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פיצה לבנה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
פיצה לבנה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

קרם שמנת חרפרף יוצר חיבור נכון בין תפוחי האדמה לבצק.

זמן התפחה: שעה עד שעתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

1

בקערה רחבה מערבבים 1/2 מכמות הקמח עם 1/2 מכמות השמרים. מוסיפים מים ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה עד שעתיים.

2

בינתיים מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק. מסננים ומייבשים היטב.

3

פורסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לפרוסות בעובי 2־3 מילימטר.

4

מערבבים בקערה שמנת חמוצה, פרמזן וסחוג.

5

מסירים את הניילון מקערת הבצק, מוסיפים את יתר הקמח והשמרים, מלח ושמן זית. לשים במשך 10 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה לתפיחה נוספת.

6

מחממים את התנור לטמפרטורת המקסימום ומלהיטים בתוכו תבנית. מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1/2 ס"מ, מניחים על התבנית החמה, מורחים את הבצק בתערובת השמנת החמוצה והסחוג ומשבצים מעל את פרוסות תפוחי האדמה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס וענפי תימין. מחזירים את התבנית לתנור ואופים 10־15 דקות, עד שהבצק, השמנת ותפוחי האדמה מזהיבים.