החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון החצילים
לפיצה
לתוספות
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה את הקמחים, השמרים והסילאן. מוסיפים מים, שמן ומלח ומערבבים הכל עד להיווצרות בצק דביק. מניחים את הקערה בצד, מכוסה, למשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת נפח הבצק.
2
בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את פרוסות החציל, מפזרים מעט מלח מעל ומרססים בשמן. אופים בתנור במשך 20 דקות, להזהבה עמוקה. שמים בצד.
3
לאחר שעה, כשהבצק תפח, מרפדים תבנית עגולה (24 ס"מ) בנייר אפייה משומן, ומעצבים בידיים משומנות את הבצק לתוך התבנית. אופים כ-7 דקות עד להזהבה עמוקה.
4
מוציאים מהתנור ויוצקים את העגבניות המרוסקות מעל. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים על העגבניות פרוסות גבינה ופרוסות חציל ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.