מתכון

פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות

השפית עינת מזור מגישה מתכון חדשני לפיצה מקמח חומוס שתוכלו להכין בשעה אחת בלבד

7,686 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא
פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון החצילים

לפיצה

לתוספות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הקמחים, השמרים והסילאן. מוסיפים מים, שמן ומלח ומערבבים הכל עד להיווצרות בצק דביק. מניחים את הקערה בצד, מכוסה, למשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת נפח הבצק.

2

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את פרוסות החציל, מפזרים מעט מלח מעל ומרססים בשמן. אופים בתנור במשך 20 דקות, להזהבה עמוקה. שמים בצד.

3

לאחר שעה, כשהבצק תפח, מרפדים תבנית עגולה (24 ס"מ) בנייר אפייה משומן, ומעצבים בידיים משומנות את הבצק לתוך התבנית. אופים כ-7 דקות עד להזהבה עמוקה.

4

מוציאים מהתנור ויוצקים את העגבניות המרוסקות מעל. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים על העגבניות פרוסות גבינה ופרוסות חציל ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.