מתכון

פיצה תפוחי אדמה ופקורינו של ארז קומרובסקי

פחמימה על פחמימה עלול להישמע מוגזם, אבל השילוב של בצק פיצה עם תפוח אדמה עובד נפלא

19,965 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • פיצה תפוחי אדמה ופקורינו של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    פיצה תפוחי אדמה ופקורינו של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
  • פיצה עם תפוח אדמה ופקורינו של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    פיצה עם תפוח אדמה ופקורינו של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
  • צילום: רן בירן
    צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים בקערת מיקסר מים, קמח, שמרים. לשים 8 דקות במקסר על מהירות איטית. מוסיפים מלח. ממשיכים בלישה. מוסיפים שמן זית וממשיכה בלישה עוד כדקה.

2

מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון ונותנים לו לנוח כחצי שעה.

3

משמנים תבנית, מחלקים ל-6 כדורים ומכניסים למקרר ל-48 שעות. מוצאים שעתיים לפני האפייה

הרכבת הפיצה

4

מחממים תנור לחום מקסימלי. פותחים כל כדור בצק על משטח מקומח ומרדדים. מפזרים מעל קרעי תפוח אדמה ומפזרים מעל פקורינו, פלפל לבן ועלי זעתר. מכניסים לתנור ואופים כ-6 דקות עד הזהבה.