סיון: "כל תוספת שאתם אוהבים (או יכולים לאלתר) תתאים כאן. אני אוהבת במיוחד טופינג של בצל מקורמל וריקוטה טרייה וקרירה – את הבצל לוקח קצת זמן להכין, כך שכדאי להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא לפיצטות עתידיות או כתוספת נהדרת לבשרים קרים, כממרח לכריכים, כבסיס לתבשילים ועוד."
פיצטות בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטופינג
אופן ההכנה
1
מניחים 2 ניירות אפייה על משטח העבודה ומקמחים קלות.
2
מניחים את דסקיות הבצק על ניירות האפייה ומרדדים כל אחת ליריעה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מכל יריעת בצק עיגול בקוטר 24 ס"מ ומעבירים את ניירות האפייה עם עיגולי הבצק לתבניות תנור.
3
מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר ל- 30 דקות ועד 24 שעות.
מכינים את הטופינג
4
מחממים סיר בעל תחתית עבה עם שמן זית ומאדים בצלים 2 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דקות עד שהבצלים משחימים ומתקרמלים. מדי כמה דקות מערבבים. 5 דקות לפני תום הבישול מסירים את המכסה ומבשלים תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים.
5
מחממים תנור ל-200 מעלות.
6
מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר, מכסים בנייר אפייה ומניחים עליהם תבנית תנור נוספת שתשמש כמשקולת.
7
מכניסים לחלק התחתון של התנור ואופים 15 דקות. מעלים לחלק העליון ואופים 10 דקות נוספות.
8
מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה, מושחים את פני הבצק בביצה טרופה עם מים ואופים 5 דקות עד שפני הבצק משחימים.
9
מפזרים על הפיצטות בצל מקורמל, מניחים תלוליות ריקוטה ומפזרים עלי תימין.