את הפלאן אני מכינה בתבניות או בקעריות אישיות; אני משתמשת בקעריות חרס חסינות חום בנפח של כ– 160 מ”ל האחת.
שימו לב שיש לצנן את הפלאן לאחר האפייה למשך שעתיים לפחות.
רצוי להשתמש בדיבס (דבש ענבים) ביתי – ראו מתכון כאן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־ 160 מעלות ומניחים כף דיבס בתחתית כל אחת מ-6 התבניות האישיות.
2
טורפים בקערה חלמונים, ביצים, סוכר ומחית וניל לתערובת חלקה.
3
מחממים בסיר חלב ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. יוצקים את התערובת החמה בזרם דק ותוך כדי טריפה לתוך תערובת הביצים, לקבלת תערובת אחידה.
4
מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ומניחים אותן בתבנית רחבה. יוצקים לתבנית הרחבה בה מונחות תבניות האישיות מים רותחים עד חצי מגובהן של התבניות
5
אופים את הפלאן במשך 45 דקות עד שהוא מתייצב אך נשאר רוטט מעט ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות. הופכים את הפלאן על צלחת קטנה ומגישים.