מתכון

פלאן דיבס

החמצמצות של הדיבס (דבש ענבים) מרעננת את הפלאן ולוקחת אותו למחוזות חדשים ומסעירים

1,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
פלאן דיבס של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
פלאן דיבס של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

את הפלאן אני מכינה בתבניות או בקעריות אישיות; אני משתמשת בקעריות חרס חסינות חום בנפח של כ– 160 מ”ל האחת.

שימו לב שיש לצנן את הפלאן לאחר האפייה למשך שעתיים לפחות.

רצוי להשתמש בדיבס (דבש ענבים) ביתי – ראו מתכון כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 160 מעלות ומניחים כף דיבס בתחתית כל אחת מ-6 התבניות האישיות.

2

טורפים בקערה חלמונים, ביצים, סוכר ומחית וניל לתערובת חלקה.

3

מחממים בסיר חלב ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. יוצקים את התערובת החמה בזרם דק ותוך כדי טריפה לתוך תערובת הביצים, לקבלת תערובת אחידה.

4

מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ומניחים אותן בתבנית רחבה. יוצקים לתבנית הרחבה בה מונחות תבניות האישיות מים רותחים עד חצי מגובהן של התבניות

5

אופים את הפלאן במשך 45 דקות עד שהוא מתייצב אך נשאר רוטט מעט ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות. הופכים את הפלאן על צלחת קטנה ומגישים.