מתכון

פלפלים מטוגנים בתחמיץ

דרך מקורית וזריזה להכין את המתאבן הבלקני הקלאסי

16,997 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
פלפלים מטוגנים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פלפלים מטוגנים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלים קלויים בתחמיץ של שום הם קלאסיקה בלקנית, אבל בגרסה הזאת הפלפלים מטוגנים בשמן עמוק – כך הם יוצאים יותר בשרניים. לכו על פלפלים קטנים- נוח יותר לטגן אותם והם גם עסיסיים יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון

לסלט

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הפלפלים בשלמותם, 4-3 בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר), כ-5 דקות מכל צד עד שהם זהובים קלות. מוציאים למסננת.

2

מערבבים חומץ, שום וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

3

מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.