פלפלים קלויים בתחמיץ של שום הם קלאסיקה בלקנית, אבל בגרסה הזאת הפלפלים מטוגנים בשמן עמוק – כך הם יוצאים יותר בשרניים. לכו על פלפלים קטנים- נוח יותר לטגן אותם והם גם עסיסיים יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון
לסלט
אופן ההכנה
1
יוצקים שמן בגובה 5 ס"מ לסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הפלפלים בשלמותם, 4-3 בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר), כ-5 דקות מכל צד עד שהם זהובים קלות. מוציאים למסננת.
2
מערבבים חומץ, שום וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
3
מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.