מתכון

פלפלים ממולאים בפתיתים ועשבי תיבול

המילוי מתבשל בתוך פלפלים בשרניים, המעניקים לו מטעמם. לגרסה צמחונית משמיטים את הבשר או מחליפים בטבעול טחון

26,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלפלים ממולאים בפתיתים ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פלפלים ממולאים בפתיתים ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.

2

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל וגזר להזהבה. מוסיפים בשר (או טבעול טחון) ומטגנים 2 דקות עד שהבשר מעט מתפורר אך עדיין אדום.

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפתיתים, עגבניות, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 2/3 ממנו לסיר. ממלאים את הפלפלים ומסדרים בסיר בשכבה אחת. את יתר הרוטב יוצקים שווה בשווה לתוך הפלפלים הממולאים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות תוך כדי בעבוע.

6

מכסים ומעבירים לתנור. אופים 30 דקות, מורידים את הכיסוי ומזהיבים עוד 10 דקות.