מתכון

פלפלים שרופים של דיוויד פרנקל

מנה ראשונה מקורית שיכולה להיות גם תוספת מרעננת לשולחן החג, עם טאץ' של שף

20,128 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פלפלים קלויים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל
פלפלים קלויים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שורפים את הפלפלים בגריל פחמים או ישירות על הגז כ-4 דקות על כל צד, עד שקליפתם שחורה ושרופה (לפלפל רומירו יש קליפה דקה מאוד והשריפה שלה מהירה, לכן לא מומלץ לעשות זאת בתנור).

2

מעבירים את הפלפלים השרופים לצלחת ונותנים להם לנוח כ-10 דקות כדי להתקרר מעט. כשהם עדיין חמימים מקלפים אותם בעדינות.חשוב מאוד לא לשטוף אותם במים. מומלץ לשמור את הנולים שהם מגירים ולהכניס אותם לתחמיץ - על אף המרירות העדינה נוזלי הפלפלים מרוכזים ועשירים בטעם.

3

מעבירים את הפלפלים הקלויים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים קלות, מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור (הפלפלים ישמרו לפחות שבוע).