חלפיניו טרי, שגדל בערבה, אפשר להשיג בשוק רוב השנה. אם אין, משתמשים בפלפל חריף רגיל או בחלפיניו כבוש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חורצים חריץ לאורך כל פלפל בעזרת סכין קטן וחד. מרוקנים את הגרעינים ומסירים את הגיד הלבן העובר לאורכו בלי לפגוע בצורה. אם רוצים משאירים את הכיפה עם הגבעול.
2
מכניסים אצבע גבינה לתוך החריץ כך שייעלם בתוך הפלפל.
3
מחממים מחבת פסים או גריל וצולים את החלפניו הממולאים כ-4 דקות עד שהם מתרככים מעט. הופכים לצד השני וצולים דקה-שתיים.
לגרסת הטאקו
4
מחממים קלות טורטייה תירס או חיטה. מורחים בממרח שעועית (או אבוקדו), מתבלים בסלסה (אבוקדו או מכסיקנה) ועליה מניחים חלפיניו ממולא ומעליו סלסת ענבים. סוחטים מיץ לימון או ליים ומגישים.
לגיוון
5
לגרסה מתובלת יותר משרים את אצבעות הגבינה במרינדת חלפניו (ראו מתכון נפרד ללשרימפס בחלפניו) או ברוטב חלפיניו-ליים קנוי לפחות שעתיים ועד 24 שעות. לגרסה טבעונית ומתובלת מחליפים את אצבעות הגבינה באצבעות טופו (משרים אותן במרינדת חלפיניו או ברוטב חלפיניו-ליים קנוי לפחות שעתיים ועד 24 שעות).