מתכון

פלפל חלפיניו ממולא

את המנה הזו הכרתי בדוכן רחוב במקסיקו סיטי, שם טוגנה בשומן חזיר. אך גם בגרסה הכשרה היא עדיין טעימה מאוד

3,361 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פלפל חלפניו ממולא של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פלפל חלפניו ממולא של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

חלפיניו טרי, שגדל בערבה, אפשר להשיג בשוק רוב השנה. אם אין, משתמשים בפלפל חריף רגיל או בחלפיניו כבוש.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חורצים חריץ לאורך כל פלפל בעזרת סכין קטן וחד. מרוקנים את הגרעינים ומסירים את הגיד הלבן העובר לאורכו בלי לפגוע בצורה. אם רוצים משאירים את הכיפה עם הגבעול.

2

מכניסים אצבע גבינה לתוך החריץ כך שייעלם בתוך הפלפל.

3

מחממים מחבת פסים או גריל וצולים את החלפניו הממולאים כ-4 דקות עד שהם מתרככים מעט. הופכים לצד השני וצולים דקה-שתיים.

לגרסת הטאקו

4

מחממים קלות טורטייה תירס או חיטה. מורחים בממרח שעועית (או אבוקדו), מתבלים בסלסה (אבוקדו או מכסיקנה) ועליה מניחים חלפיניו ממולא ומעליו סלסת ענבים. סוחטים מיץ לימון או ליים ומגישים.

לגיוון

5

לגרסה מתובלת יותר משרים את אצבעות הגבינה במרינדת חלפניו (ראו מתכון נפרד ללשרימפס בחלפניו) או ברוטב חלפיניו-ליים קנוי לפחות שעתיים ועד 24 שעות. לגרסה טבעונית ומתובלת מחליפים את אצבעות הגבינה באצבעות טופו (משרים אותן במרינדת חלפיניו או ברוטב חלפיניו-ליים קנוי לפחות שעתיים ועד 24 שעות).