מתכון

פנקוטה זעתר

הדבש והזעתר מוסיפים לפנקוטה גוון מקומי ומוכר, שמפתיע את הפה ומעדן את הקינוח המוכר

19,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקוטה

לסירופ דבש

לקרוטונים

אופן ההכנה

מכינים פנקוטה:

1

מערבבים ג'לטין עם 25 מ״ל מים (2 כפות מים שטוחות) בקערית ומניחים במקרר.

2

שמים בסיר קטן שמנת, סוכר וזעתר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את הג׳לטין (שהתמצק במקרר) וטורפים היטב עד שהוא נטמע בחלב. מסננים במסננת דקה לתוך כלי הגשה מרכזי או כלים אישיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות ועד לילה (עדיף).

מכינים סירופ:

3

שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים קרוטונים:

4

מחממים תנור ל־ 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים קוביות חלה בתבנית בשכבה אחת, יוצקים עליהן חמאה מומסת ומערבבים. מעבירים לתנור ואופים כ־ 15 דקות, עד שהקורטונים משחימים ומתייבשים.