מתכון

פנקוטה ערמונים

הגרסה החורפית שלי לאחד ממתכוני הדגל של הקונדיטוריה האיטלקית: מתבלים את השמנת בערמונים קלויים ומגישים בניחוח הדרים

2,646 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פנקוטה ערמונים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פנקוטה ערמונים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

את הפנקוטה החורפית הזו מגישים עם פילטים של פירות הדר, סורבה תפוז וטוויל שקדים. בבית אפשר ללכת על הגרסה הפשוטה יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב לסיר קטן, מוסיפים סוכר וערמונים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים את הערמונים כ-10 דקות בבעבוע קל. מורידים מהכיריים, מכסים וממתינים 20 דקות.

2

בינתיים משרים ג’לטין ביתרת החלב למשך כ-5 דקות עד ריכוך.

3

מחזירים את החלב עם הערמונים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג’לטין המדולל בחלב. מערבבים היטב.

4

טוחנים את התערובת בבלנדר או במעבד מזון לקרם די חלק ומסננים.

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם הערמונים

6

יוצקים את התערובת לכלי הגשה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעתיים להתייצבות או עד ההגשה.

7

מקשטים את הפנקוטה בערמונים קצוצים ופילטים של פרי הדר. מגישים עם כדור של סורבה תפוזים.