את הפנקוטה החורפית הזו מגישים עם פילטים של פירות הדר, סורבה תפוז וטוויל שקדים. בבית אפשר ללכת על הגרסה הפשוטה יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
יוצקים 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב לסיר קטן, מוסיפים סוכר וערמונים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים את הערמונים כ-10 דקות בבעבוע קל. מורידים מהכיריים, מכסים וממתינים 20 דקות.
2
בינתיים משרים ג’לטין ביתרת החלב למשך כ-5 דקות עד ריכוך.
3
מחזירים את החלב עם הערמונים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג’לטין המדולל בחלב. מערבבים היטב.
4
טוחנים את התערובת בבלנדר או במעבד מזון לקרם די חלק ומסננים.
5
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם הערמונים
6
יוצקים את התערובת לכלי הגשה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעתיים להתייצבות או עד ההגשה.
7
מקשטים את הפנקוטה בערמונים קצוצים ופילטים של פרי הדר. מגישים עם כדור של סורבה תפוזים.