זאת יכולה להיות ארוחה מענגת של שבת בבוקר, אם רק תזכרו להכין מראש את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן ולקרר. אפשר בקלות להסב את המנה לקינוח מושקע ומהודר בתוספת פירות טריים חתוכים. רסק התפוחים מככב בפנקייק נפלא וגם בקרם תפוחים משגע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם תפוחים:
להגשה:
אופן ההכנה
מתחילים להכין קרם תפוחים:
1
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על שוקולד לבן, ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מכסים ומקררים לפחות שעתיים (אפשר להכין יום קודם).
מכינים פנקייקס:
2
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. בקערה אחרת (גדולה) מערבבים את החומרים הרטובים. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3
מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מרססים במעט שמן או מברישים בחמאה ויוצקים מהבלילה עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מטגנים דקה-שתיים עד שנוצרות בועות על פני הפנקייקס, הופכים ומטגנים דקה נוספת לפני שמוציאים לצלחת.
4
ממשיכים בהכנת קרם התפוחים ומגישים: מקציפים את תערובת השוקולד הלבן עם מסקרפונה, רסק תפוחים, אינסטנט פודינג, וניל וקינמון לקרם יציב.
5
מניחים פנקייק בכל צלחת ומעליו קרם תפוחים וסירופ מייפל.