מתכון

פסטה בחמאת מרווה ומיסו עם בטטה

מנה שבה המתיקות של הבטטה משתלבת עם המליחות והאוממי של המיסו, כשפסטה וחמאה מתווכים בין כל הצדדים

7,851 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
פסטה בחמאת מרווה ומיסו עם בטטה של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | לוקיישן: חובת הלבבות
פסטה בחמאת מרווה ומיסו עם בטטה של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | לוקיישן: חובת הלבבות

את המנה הזאת אלתרתי לראשונה בדירה ברחובות, שבה אני ועדי אשתי התגוררנו לראשונה יחד. הייתי במצב רוח יצירתי והחלטתי לנסות לשלב את המתיקות של הבטטה עם המליחות והאוממי של המיסו, כשפסטה וחמאה מתווכים בין כל הצדדים. יצא מיוחד, מפתיע וקל להכנה להפליא. אפשר להמיר את המרווה בתימין ו/או רוזמרין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים פסטה בסיר דקה פחות מהוראות היצרן (היא תמשיך להתבשל עם הרוטב), מסננים ושומרים בצד כוס מנוזלי הבישול.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים קוביות בטטה, עשבי תיבול, מלח ופלפל, ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם 15 דקות, עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות. מזיזים את קוביות הבטטה לצד אחד של הסיר. מוסיפים חמאה, חצי כוס מנוזלי הבישול של הפסטה ומיסו ומערבבים עד שהמיסו נמס. מערבבים את הרוטב בעדינות עם קוביות הבטטה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. מבשלים כחצי דקה או עד שהפסטה עשויה לגמרי. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה.

3

מפזרים עירית או בצל ירוק, מערבבים ומגישים מיד.