מתכון

פסטה בראגו טלה ויין אדום

לכל משפחה חובבת אוכל איטלקי יש את הראגו שלה. במשפחת שמואלי מכינים אותו מתערובת טלה ובקר ומוסיפים יין בנדיבות

16,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פסטה בראגו טלה ויין אדום של זהר ורן שמואלי. צילום: shutterstock
פסטה בראגו טלה ויין אדום של זהר ורן שמואלי. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הראגו

1

מחממים סיר רחב ונמוך עם מעט שמן ומאדים בצל וגזר 3 דקות לריכוך ראשוני. מוסיפים בשר ומטגנים על להבה גבוהה 5 דקות תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ עד שצבעו של הבשר משתנה (חשוב לערבב כדי שיתפורר).

2

מוסיפים שום ורסק עגבניות וממשיכים לערבב על להבה גבוהה עד שהרסק מתחיל להיחרך (זהירות — לא לשרוף!).

3

יוצקים יין ומגרדים את המשקעים שהצטברו בתחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין. מוסיפים 2 כוסות מים ותימין ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים מכוסה חלקית במשך שעה וחצי על להבה נמוכה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

בינתיים מבשלים את הפסטה

4

בסיר עם שפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים.

5

להגשה: מחלקים את הפסטה והרוטב לקערות הגשה ומערבבים.