החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטה
לקציצות
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה
מכינים פסטה
1
מעבדים קמח עדשים, ביצים וחלמונים ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק. אם הבצק קשה מידי מוסיפים 1 כף שמן זית, אם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח עדשים. יוצרים מהבצק מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.
2
צובטים מהבצק כדורים בגודל תפוז סיני, ומגלגלים בין הידיים לרצועות דקות באורך של כ-8 ס"מ. מניחים בקופסה ומקמחים בקמח עדשים (כדי שלא יתייבשו).
מכינים רוטב עגבניות
3
מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
בינתיים מכינים קציצות
4
מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
5
מוציאים את הקציצות מהמחבת בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ומוסיפים לרוטב העגבניות. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי כרבע שעה עד שהקציצות ספוגות ברוטב והרוטב סמיך ומבריק.
מבשלים פסטה ומגישים
6
מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גבוה ורחב. זורקים את הפסטה פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהפסטה צפה על פני המים. מסננים ומגישים מיד עם רוטב העגבניות והקציצות מעל.