מתכון

פסטה סלרי

מנת "פסטה" משורש סלרי בהשראת מסעדת דוד טוטיאן (David Toutain) הפריזאית בתוספת שמן זית ועלי זעתר פריכים

12,864 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פסטה סלרי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פסטה סלרי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני מאוהבת בטעם, בניחוח ובמרקם של שורש הסלרי ומשלבת אותו כמעט בכל מרק או תבשיל. בביקור האחרון שלי בפריז אכלתי במסעדת דוד טוטיאן (David Toutain) מנת "פסטה" שורש סלרי, כאן שחזרתי אותה טעמים מקומיים שמאקלמים אותה בארץ. אל תוותרו על הערמונים הטריים הנאים. הקילוף מעיק קצת, אבל דרושה רק כמות קטנה והם מוסיפים המון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקלפים ערמונים בעזרת סכין טורנה (סכין קטנה מעוקלת) ופורסים אותם דק במנדולינה או בסכין חדה. מניחים את פרוסות הערמונים במי קרח עד ההגשה (כך לא ישחירו ויתרככו).

2

מכינים קערה גדולה עם מי קרח ומרתיחים שפע מי מלח בסיר רחב.

3

חותכים שורשי סלרי לסרטים ארוכים ודקיקים ככל האפשר בעזרת קולפן. חולטים את סרטי הסלרי במים הרותחים 2 דקות. מוציאים בעזרת מלקחיים ישר לקערת מי הקרח, מסננים ומעבירים לקערה רחבה.

4

מחממים שמן זית במחבת עם תחתית מונעת הדבקה, מוסיפים חמאת קקאו וממיסים אותה. מוסיפים חלב שקדים, עלי זעתר, מלח ופלפל ומבשלים 2 דקות. יוצקים על סרטי הסלרי ומערבבים בעדינות עד שכל סרטי הסלרי נעטפים ברוטב. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל אגוזי לוז קלויים ופרוסות ערמונים ומגישים.