מתכון

פסטו

רוטב פסטי קלאסי שמכינים בבית תוך 5 דקות - והתוצאה עולה על כל מה שתמצאו במעדניות

50,756 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס. צילום: shutterstock
רוטב פסטו ביתי של מיכל מוזס. צילום: shutterstock

תמיד עדיף להכין בבית משום שגבינת פרמזן, צנוברים, שמן זית ובזיליקום הם חומרי גלם יקרים, והרבה פעמים במוצרים הקנויים מחליפים חלק מהם במוצרים נחותים (כמו למשל בזיליקום בפטרוזיליה, חלק משמן הזית בשמן ניטרלי וכך הלאה). הנה הגרסה הפרטית שלי לפסטו איכותי ומשובח. הפסטו נשמר 4 ימים במקרר, ואפשר גם במקפיא עד חודש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מעבדים בזיליקום, שום, צנוברים, פרמזן וחצי מכמות שמן הזית במעבד מזון בפולסים.

2

מוסיפים את שמן הזית שנותר בהדרגה עד לקבלת מטבל קצוץ גס (לא מחית). מתבלים במלח לפי הצורך.

באותה שיטה מכינים

פסטו רוקט: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי רוקט.
פסטו כוסברה: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי כוסברה.