מתכון

פפרדלה עם רוטב של שומר, יין לבן וגבינת עיזים

מנת פסטה חורפית ומנחמת. טעמי האניס מתעדנים בנוכחות היין וגבינת העיזים

5,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטה צילום: shutterstock
פסטה צילום: shutterstock

אני משתמשת בגבינת עיזים לבנה ורכה למריחה — היא עוטפת את הפסטה כאילו היתה מסקרפונה. אל תנסו לעשות את זה עם גבינה לבנה רגילה כי היא תתפרק.

גיוונים:
• מוותרים על גבינת העיזים ומשתמשים בשמנת מתוקה או שמנת לבישול, שמוסיפים ליין לפני הוספת הפסטה ונותנים להם להצטמצם מעט.
• מכינים פסטיצ'יו: שולחים לתנור לחצי שעה ב- 200 מעלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים.

2

מחממים מחבת גדולה או סיר רחב עם חמאה או שמן זית ומטגנים שומר עם שום ומרווה, מלח ופלפל על להבה בינונית-נמוכה 8 דקות או עד שמזהיב.

3

מגבירים את הלהבה, מוסיפים יין ומאדים 2 דקות. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים גבינה, מלח ופלפל ומערבבים 3-2 דקות עד שהיא עוטפת את הפסטה. מגישים.