מתכון

פפרדלה של ירקות העונה

הנשק הסודי: מיץ פירות וירקות, שמשמש בסיס לרוטב וקושר את כל טעמי המנה יחד

5,461 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פפרדלה של ירקות העונה של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה
פפרדלה של ירקות העונה של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה

תרגישו חופשי לשנות ולגוון את מבחר הירקות במנה. אין בייבי גזר? החליפו אותו בבייבי לפת או בחופן קטן של אפונה טריה או ב- 3-2 בייבי ברוקולי. בכל מקרה היחס צריך להיות סביב 10 ירקות קטנים עד בינוניים למנה זוגית. במסעדה אנחנו צולים את הירקות בטאבון, מה שמעניק להם גוון שחום וטעם עמוק של צלייה. בבית אפשר לצלות בתנור על מצב גריל.
אם אין לכם מסחטת מיצים, אפשר לרסק את הירקות על פומפייה ולסנן דרך בד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למיץ ירקות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מיץ ירקות

1

מגררים את הירקות על פומפייה וסוחטים דרך בד חיתול.

מכינים את הרוטב

2

מלהיטים תנור במצב גריל. מבשלים בייבי שומר, לפת וגזר במי מלח רותחים עד לריכוך קל ומעבירים לתבנית. מוסיפים עגבניות שרי ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

3

צולים במרכז התנור כ- 15 דקות עד שהירקות נחרכים מבחוץ ומבושלים בפנים.

4

קוטמים את החלק הסיבי של האספרגוס וחותכים את הגבעולים למקטעים של 3 ס"מ. חולטים אותם במי מלח רותחים 4-3 דקות לריכוך. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

5

חולטים גם ברוקולי, אפונת שלג ואפונה טרייה 3-2 דקות לריכוך.

6

מבשלים פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים קצת ממי הבישול.

7

מחממים מחבת עם שמן זית וצולים פטריית מלך היער 40 שניות מכל צד עד שהיא מקבלת מעט צבע. מוסיפים שום ועלי מרווה ומטגנים חצי דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הירקות הצלויים והחלוטים ומקפיצים כדקה לחימום.

8

מוסיפים את מיץ הירקות ומבשלים על להבה גבוהה 3-2 דקות עד שמסמיך ומצטמצם מעט. מוסיפים חמאה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שהחמאה נטמעת ברוטב.

מרכיבים את המנה ומגישים

9

מוסיפים את הפסטה עם מעט ממי הבישול, מקפיצים ומערבבים כדי שהפסטה תספוג את הרוטב.

10

מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בעלים טריים ומגישים.