מתכון

פרגיות ממולאות עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים

בזכות המלית שכוללת פיסטוקים, חמוציות, פרגית טחונה ותיבול אניסי של טרגון הופכים נתחי הפרגית למנה מפוארת

11,464 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אבקת הפיסטוקים, שמצפה את הנתח, מוסיפה לו זוהר ירקרק מפתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים תפוחי אדמה:

2

מרפדים תבנית אפייה במלח גס ומניחים עליו תפוחי אדמה.

3

אופים 40 דקות עד שהתפודים רכים. מועכים אותם קלות בעודם חמים בעזרת פטיש שניצלים (אפשר גם בין שני ניירות אפייה). עד כאן אפשר להכין מראש.

ממלאים את נתחי העוף, מזגגים וצולים:

4

‏ מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית 4-3 דקות עד שהוא שקוף. מצננים קלות ומערבבים עם יתר חומרי המלית.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.

6

פוערים פתח בין העור לנתחי הפרגיות בעזרת האצבעות וממלאים אותם בתערובת. מעבירים לתבנית.

7

מערבבים את חומרי הזיגוג ומושחים בו את הנתחים הממולאים.

8

צולים 14 דקות עד שהעוף מבושל לגמרי והזיגוג שחום. מעבירים את התנור למצב גריל (טמפ' מקסימלית) ומרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה.

מרכיבים את המנה ומגישים:

9

מניחים את תפוחי האדמה המעוכים בתבנית וצורבים תחת גריל התנור כ-5 דקות עד שהם מתחממים ומשחימים קלות.

10

מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה רחבה, מזלפים עליהם שמן זית ומפזרים מלח אטלנטי ופלפל שחור. מניחים עליהם את נתחי העוף הממולאים, מפזרים תימין ופיסטוק טחון ומגישים.