מתכון

פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים

מנה פריכה של פרחי קישואים טריים, שהלאבנה מחזקת את הטעמים שלהם

1,304 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פרחי הקישואים מתאימים לטיגון עמוק בבלילה – הם יוצאים פריכים ומגרים ולא צריך להוסיף להם כמעט דבר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק.

2

מערבבים בקערה את מרכיבי הציפוי רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהבלילה תהיה קלילה). טובלים את פרחי הזוקיני בבלילה במשך כמה שניות ומכניסים מיד לשמן החם. מטגנים עד שהפרחים מזהיבים קלות והציפוי פריך. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3

מורחים לאבנה עיזים בצלחות הגשה, מניחים את פרחי הקישואים המטוגנים ומזלפים שמן זית.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על הלאבנה.