מתכון

פרחי כרובית בהדונס

מכירים את פרחי הכרובית המטוגנים הטעימים מהמסעדות הערביות? אז הנה גרסה רזה יותר

18,217 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
פרחי כרובית בהדונס של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
פרחי כרובית בהדונס של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

מרססים ראש כרובית בשמן פטרוזיליה ירוק ואופים בחום גבוה עד הזהבה. טעים גם בטמפ’ החדר. השמן הטעים הזה נשמר במקרר שבוע ונותן ניחוח טעים לחביתות ולירקות צלויים. אם אתם מתעצלים לחלוט את הפטרוזיליה, אפשר לוותר רק לטחון אותה טרייה עם השמן ולסנן. אבל במקרה כזה לא תקבלו אותו צבע ירוק עז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל-8 מנות

להגשה

לשליש כוס שמן פטרוזיליה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מברישים בשמן פטרוזיליה ומפזרים מלח גס.

3

אופים 20-15 דקות עד הזהבה עמוקה.

4

מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי, טחינה גולמית ויוגורט.

להכנת שמן פטרוזיליה

5

מכינים קערה עם מי קרח. חולטים פטרוזיליה לכמה שניות במים רותחים ומעבירים למי הקרח. מסננים ומייבשים כמה שאפשר.

6

טוחנים עם שמן זית במעבד מזון ומסננים דרך מסננת דקה. מי שרוצה שמן צלול יותר יכול לסנן דרך בד חיתול.