מתכון

פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים

חיבור של הקלאסיקה הפריזאית האהובה עם הטעמים והתרבות של שעת הקפה הלבנטינית: קפה מבושל עם הל לצד תמרים

7,984 בשלנים התעניינו במתכון זה
פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

1 יחידה בקוטר 18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פטיסייר

לקרם חמאה קפה

לממרח תמרים

להגשה

אופן ההכנה

1

מרתיחים בקלחת מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מסירים מהאש. מוסיפים קמח ומערבבים היטב לבצק אחיד. מחזירים ללהבה נמוכה ומערבבים כדקה עד שהבצק נאסף לכדור. מצננים את הבצק כ־10 דקות (עד למתחת ל־60 מעלות).

2

מתחילים להוסיף ביצים לבצק בהדרגה תוך כדי ערבוב אינטנסיבי. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק בקוטר 18 ס"מ.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעת בקוטר 16־18 ס"מ. מפזרים מעל הבצק תערובת אגוזים ושקדים.

4

אופים כ־40 דקות עד לקבלת גוון ענברי. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את קרם הפטיסייר

5

נותנים מכה קלה לתרמילי ההל ומכניסים אותם לקלחת עם חלב. מרתיחים, מסירים מהאש ומעבירים למקרר.

6

מסננים את תרמילי ההל, ומבשלים את החלב בקלחת עם כל חומרי הקרם תוך כדי טריפה אינטנסיבית כדי שלא יהיו גושים. ממשיכים לבשל את הקרם תוך כדי טריפה מתמדת עוד דקה־שתיים מרגע הרתיחה ומסירים מהאש. מעבירים מיד לקערה ומכסים בניילון נצמד (הניילון צריך להיות צמוד לקרם כדי שלא יתקבל קרום). מצננים.

מכינים את קרם החמאה

7

מבשלים מים עם סוכר על להבה בינונית 7־8 דקות (אם יש מדחום – עד ל־115 מעלות). יוצקים את המים על חלמונים תוך כדי טריפה ידנית ומערבבים היטב. מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים את תערובת החלמונים לקצף יציב ותפוח (אם יש מדחום – הקצף צריך להיות בטמפרטורה של 35 מעלות). מוסיפים בפעמיים חמאה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה, אוורירית ויציבה. מוסיפים תוך כדי הקצפה 180 גרם מקרם הפטיסייר שהכנו ואת הקפה המומס עד שהם נטמעים בתערובת.

8

קוצצים תמרים ומערבבים אותם במים חמים בעזרת כף תוך כדי מעיכה קלה לקבלת ממרח.

מרכיבים את המנה

9

חוצים את טבעת הבצק הרבוך לרוחבה בעזרת סכין משוננת. מורחים או מזלפים את מחית התמרים על טבעת הבצק ומזלפים מעל את קרם החמאה בנדיבות. סוגרים עם טבעת הבצק העליונה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

10

אפשר לשמור את הפריז ברסט בקירור - יש להוציא כחצי שעה לפני ההגשה ולהביא לטמפרטורת החדר.