מתכון

פריטטה ספרדית

במקום לטגן ביצים לבד, הוסיפו להן תפוחי אדמה, בטטה וחמאת שום שישדרגו לכם את ארוחת הבוקר

43,712 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פריטטה ספרדית של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
פריטטה ספרדית של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת שום

לפריטטה

אופן ההכנה

חמאת שום

1

מערבבים היטב את החמאה עם השום.

פריטטה

2

אופים את תפוח האדמה עד ריכוך וחותכים לקוביות. אופים את הבטטה.

3

מטגנים את הבצל הסגול. בנפרד מבשלים את השום בשמן זית על אש נמוכה עד שהוא נימוח (שום קונפי).

4

מניחים מחבת שקשוקה על האש. ממסים במחבת את חמאת השום עם שום הקונפי, מוסיפים את הבצל הקצוץ, הבטטה וקוביות תפוח האדמה האפויות ומטגנים. מתבלים במלח ובפלפל גרוס ומוסיפים את עשבי התיבול ואת הביצים הטרופות.

5

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, עד שמרכז הפריטטה מוכן. מוציאים מהתנור ומגישים בליווי קרם פרש.