מתכון

פרעצלס מושלמים

גרסה קלילה לבייגל הגרמני האהוב. את הצבע הכהה ואת המרקם הדחוס שלו הוא מקבל על ידי בישולו במים לפני האפייה

18,660 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פרעצלס של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל
פרעצלס של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

למי הבישול של הפרעצל מוסיפים סודה לשתייה סודה לשתייה כדי ליצור את הקראסט השחום והקריספי שאנחנו מחפשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ־2 דקות עד לקבלת בצק. לשים במהירות בינונית עוד כ־15 דקות עד לקבלת בצק חלק שאינו נדבק לדפנות הקערה. מחלקים את הבצק לחלקים במשקל כ־100 גרם כל אחד או ל־6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק ומשהים כ־10 דקות.

פרעצלס של שף קונדיטור ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

2

 יוצרים מכל נקניק צורת פרעצל (לולאה עם פיתול). מניחים את הפרעצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30 דקות לפחות ועד 24 שעות.

פרעצלס של שף קונדיטור ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

3

מרתיחים סיר עם מים וסודה לשתייה – על כל כוס מים מוסיפים כפית סודה לשתייה. שולקים כל פרעצל כ־5 שניות במים הרותחים ומניחים בחזרה בתבנית.

פרעצלס של שף קונדיטור ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

4

מחממים תנור ל־245 מעלות. מפזרים על הפרעצלים מלח גס או סוכר או כל תוספת אחרת שאוהבים ואופים 20־18 דקות עד שהפרעצלים משחימים.