אני אוהב להגיש את הנקניקיות עם חרדל מחוזק חריף ועז טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחרדל מחוזק
לבישול
להרכבה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות לתערובת אחידה. מחלקים מיד את הבצק ל־6 כדורים, מניחים בתבנית מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר כ־10 דקות.
מכינים את החרדל
2
מערבבים אבקת חרדל וחומץ בקערה למרקם דמוי ווסאבי. מכסים בניילון נצמד ומשהים כרבע שעה. מסירים את הניילון הנצמד (נזהרים מהאדים), מוסיפים חרדל דיז'ון ומערבבים לממרח אחיד.
3
בינתיים מחממים תנור ל־220 מעלות ומרתיחים 3 ליטרים מים בסיר רחב. מכבים את האש ומוסיפים למים אבקת סודה לשתייה.
4
מרדדים כל כדור בצק לדיסקית בעובי של כ־3 מ״מ, מורחים במרכז כל דיסקית פס חרדל ומניחים מעל את הנקניקייה. מגלגלים את הבצק סביב הנקניקייה ומהדקים.
5
טובלים כל פרעצל דוג במי הסודה ומניחים בתבנית אפייה כשתפר ההידוק כלפי מטה. אופים 8־10 דקות עד להשחמה. מגישים עם מעט חרדל מחוזק.