מתכון

פרעצל דוג

מנה שמעלה בי זיכרונות מקרנבלי אוכל הרחוב בניו יורק בקיץ שתמיד כוללים מנות של פרעצל דוג - משה בתיבה שעשה אקזיט

15,004 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
פרעצל דוג של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פרעצל דוג של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

אני אוהב להגיש את הנקניקיות עם חרדל מחוזק חריף ועז טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחרדל מחוזק

לבישול

להרכבה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות לתערובת אחידה. מחלקים מיד את הבצק ל־6 כדורים, מניחים בתבנית מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר כ־10 דקות.

מכינים את החרדל

2

מערבבים אבקת חרדל וחומץ בקערה למרקם דמוי ווסאבי. מכסים בניילון נצמד ומשהים כרבע שעה. מסירים את הניילון הנצמד (נזהרים מהאדים), מוסיפים חרדל דיז'ון ומערבבים לממרח אחיד.

3

בינתיים מחממים תנור ל־220 מעלות ומרתיחים 3 ליטרים מים בסיר רחב. מכבים את האש ומוסיפים למים אבקת סודה לשתייה.

4

מרדדים כל כדור בצק לדיסקית בעובי של כ־3 מ״מ, מורחים במרכז כל דיסקית פס חרדל ומניחים מעל את הנקניקייה. מגלגלים את הבצק סביב הנקניקייה ומהדקים.

5

טובלים כל פרעצל דוג במי הסודה ומניחים בתבנית אפייה כשתפר ההידוק כלפי מטה. אופים 8־10 דקות עד להשחמה. מגישים עם מעט חרדל מחוזק.