מתכון

פרש רול

הדרך הוייטנאמית לארוז סלט לפיקניק או אפילו לקחת אותו לארוחת צהריים למשרד. מגישים עם מטבל רוטב דגים

28,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פרש רול. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
פרש רול. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

העצה הראשונה שלי למי שנוסע לווייטנאם היא: “תמצא חברים”. כל המטבח הווייטנאמי בנוי על כך, שהרבה אנשים יושבים יחד ואוכלים עשרות סוגים של מנות קטנות. תמיד יש במרכז השולחן המון רטבים קטנים, דפי אורז מוכנים, עלי חסה ועשבי תיבול, וכל אחד מתבל ובונה מחדש לטעמו. אפילו את הספרינג רולס הווייטנאמים פורסים ומגלגלים בתוך עלה חסה עם עשבים ואטריות שעועית.

מטבל רוטב הדגים שמצורף למתכון מוגש בכל ארוחה וייטנאמית ומאזן בין ארבעת הטעמים מלוח-חמוץ-מתוק-חריף. את בסיס הרוטב (רוטב דגים, ליים וסוכר) אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור במקרר עד שבועיים. את הצ’ילי והשום מוסיפים רק לפני ההגשה. מי שאוהב טעמים מאופקים יותר יכול להפחית בחצי את מינוני השום והצ’ילי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל1/2 כוס רוטב דגים:

אופן ההכנה

1

מכינים את האטריות והשרימפס: משרים אטריות שעועית במים פושרים כ-20 דקות עד שהן רכות ומסננים.

2

חולטים שרימפס במים רותחים כדקה. מצננים מעט וחוצים אותם לאורך.

3

ממלאים ומקפלים: טובלים דף אורז בקערת מים לכמה שניות, מנערים ומניחים על משטח עבודה. מניחים על חציו התחתון עלה חסה (מותירים שוליים של 2 ס”מ) ועליו תלולית של אטריות שעועית. מסדרים עליהן גזר, נבטים, בזיליקום וכוסברה. מניחים 2 חצאי שרימפס בצמוד לחסה (עם החלק הכתום כלפי הנייר).

לרוטב דגים

4

מקפלים את שני צידי דף האורז כלפי המרכז ומניחים על הקפלים גבעול עירית שלם, כך שיבלוט החוצה. מגלגלים את הדף מלמטה כלפי מעלה לקבלת גליל יפה. חוזרים על הפעולה עם יתר הרולים.

5

מערבבים מיץ ליים וסוכר עד שהסוכר נמס ומוסיפים רוטב דגים. לפני ההגשה מוסיפים שום וצ’ילי.

גיוונים:
• במקום שרימפס משתמשים בנתחי חזה עוף (חולטים כ-5 דקות במים רותחים עד שהם מוכנים) או בטופו (רק חותכים לרצועות).

• מוסיפים חביתה חתוכה לרצועות דקיקות.

גיוון למטבל דגים:

  • במקום שום וצ’ילי מוסיפים כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ דק.