שימו לב – יש להניח לפשטידה להצטנן שעתיים לפחות לפני ההרגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2
מטגנים את הבצלים בשמן זית מעל להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל. מצננים.
3
מערבבים בקערה את גבינת התבור, השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
4
מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף).
5
יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
גיוון: לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר