מתכון

מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר

מתכון למשמרת: פשטידות ברוקולי נימוחות, קלות ומהירות להכנה. והטעם? נפלא. אפשר להשתמש גם בגבינה רזה יותר

20,974 בשלנים התעניינו במתכון זה
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
מיני פשטידות ברוקולי עם קוואקר, גבינה בולגרית וצנוברים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

לתבנית של 12 מאפינס גדולים או 24 מיני מאפינס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית.

2

מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים. קוטמים את גבעולי הברוקולי, מפרידים לפרחים ומבשלים 6-5 דקות עד שהם רכים. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון.

3

מוסיפים 2 כפות שמן זית ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים גבינה בולגרית וביצים ומעבדים שוב למחית חלקה. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומעבדים עד שהם נטמעים בתערובת. מקפידים לא להמליח מדי, כי גם הגבינה מאוד מלוחה.

4

יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים ומפזרים צנוברים.

5

אופים כ-50 דקות או עד שהצנוברים זהובים וקיסם הננעץ בפשטידות יוצא יבש.

6

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. אפשר לאפות בסבבים. מצננים כ-10 דקות לפחות ומגישים.