מתכון

פשטידת כרוב עם קבנוס ועגבניות

הטעמים והתיבול מגיעים מהמטבח ההונגרי, אבל סגנון ההכנה מזכיר את המק אנד צ’יז

27,354 בשלנים התעניינו במתכון זה
פשטידת כרוב עם קבנוס ועגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פשטידת כרוב עם קבנוס ועגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

משטחים את התבשיל בפיירקס, מפזרים מעל תערובת רויאל (כמו בהכנת קיש) ואופים בתנור. לגרסה קלילה יותר ופחות פשטידתית אפשר לוותר על הרויאל ורק לגרר מעל גבינה איכותית.

באותה שיטה מכינים:

מרק כרוב עם קבנוס, קימל ועגבניות: מוותרים על הרויאל ובמקום לאדות את הנוזלים שבכרוב מוסיפים 2 ליטר ציר עוף או ירקות ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה לאחר רתיחה. מגישים עם גבינה מגוררת למעלה ועוד קצת קבנוס מטוגן בשביל הפריכות.

טיפ: לקליפה של השום יש טעם וארומה עשירים, מרוכזים ואדמתיים יותר של שום, ולכן אנחנו תמיד מוסיפים את השום ככה, בלי לקלוף אותו, רק מקפידים למעוך מעט את השיניים כדי לשחרר את הטעמים והארומות. אם קשה לכם עם הקונספט, אפשר לסלק את השיניים בסוף הבישול.

תבנית פיירקס בגודל 23×33 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל כרוב

לרויאל

לפיזור

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים סיר בינוני עם 2 כפות שמן זית ומטגנים פרוסות קבנוס 3-2 דקות עד השחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

2

מוסיפים לסיר עוד מעט שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תבלינים יבשים, תימין ושום ומטגנים עוד כ-2 דקות עד שעולה ניחוח. מוסיפים כרוב ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהוא מאבד כמחצית מנפחו.

3

מוסיפים עגבניות, פפריקה מעושנת ואת הקבנוס המטוגן ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית לאידוי מלא של הנוזלים. מערבבים מדי פעם.

4

מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר ומעבירים לפיירקס (אין צורך לשמן).

מכינים את הרויאל ואופים

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

טורפים את כל חומרי הרויאל יחד ויוצקים על התבשיל לפיזור אחיד. מפזרים גבינה מגוררת.

7

אופים 20 דקות עד הזהבה עמוקה.