מתכון

פשטידת פטריות לפסח

שפע פטריות מסוגים שונים מוקפצות בשמן זית ומתובלות בשום, מלח, המון פלפל שחור והכי חשוב - קליפת לימון

54,884 בשלנים התעניינו במתכון זה
פשטידת פטריות של פסח. צילום: אסף אמברם
פשטידת פטריות של פסח. צילום: אסף אמברם

אם רוצים לוותר על המצות, אפשר להמיר אותן ב־1 תפוח אדמה גדול מגורר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות הפטריות, מחצית מכמות החלק הלבן של הבצל הירוק ומחצית מהשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מניחים בצד.

2

מוסיפים למחבת את יתרת השמן, הפטריות, החלק הלבן של הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות.

3

מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ופטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

5

מוסיפים לתערובת הפטריות תפוח אדמה או פירורי מצות, ביצים וקליפת לימון. מוסיפים עוד מלח ופלפל כי פטריות (ממש כמו תפוחי אדמה) נוטות לספוח אליהן טעמים ולאזן אותם, מערבבים.

6

מעבירים את התערובת לתבנית ומקפידים לסדר למעלה פרוסות יפות של פטריות כדי שלפשטידה תהיה חזות אסתטית.

7

אופים כ-35 דקות או עד המאפה יציבו וחלקו העליון מזהיב.

8

הפשטידה נשמרת עד יומיים במקרר.