נשמר עד 3 חודשים בכלי סגור במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה בסיר עגבניות ומיץ מקופסה, שום וג'ינג'ר.
2
מוסיפים חומץ, סוכר, מלח ופלפל חריף ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה ללא כיסוי שעתיים-שלוש עד הסמכה. מדי פעם בוחשים בעדינות (כדי לא לפרק את העגבניות השלמות). ככל שהצ'אטני מסמיך, בוחשים לעיתים קרובות יותר, כדי שלא ייחרך. הצ'אטני מוכן כאשר מרקמו דומה לזו של קונפיטורה.
3
מוסיפים צימוקים ושקדים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומצננים.
4
מעבירים את הצ'אטני לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד 3 חודשים