אפשר גם להוסיף כף ממנו לוויניגרטים (במקום הדבש) המשמשים לסלטים ירוקים. אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מטגנים תבלינים במחבת יבשה מעל להבה בינונית־נמוכה כ־ 3 דקות עד שהם מעלים ניחוח.
2
מוסיפים בצל ושמן זית וצורבים תוך כדי ערבוב 3־ 4 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים קוביות תפוחים, מערבבים, מבשלים כ־ 10 דקות ומערבבים מדי פעם.
3
מוסיפים סיידר תפוחים, חומץ תפוחים, מיץ לימון, סוכר וג'ינג'ר ומבשלים 20 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים גון חום. הצ'אטני נשמר בצנצנת סגורה במקרר עד 3 שבועות.