מתכון

צלעות טלה ואבטיח

מי אמר שצריך פחמימה ליד הבשר? בקיץ נכון יותר להגיש צלעות טלה עם פלח אבטיח ומיץ לימון סחוט, בדיוק כמו ביוון

1,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
צלעות טלה ואבטיח של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
צלעות טלה ואבטיח של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

בזיליקום – המדריך לגידול ובישול

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

כותשים בזיליקום, זרעי כוסברה, פלפל שחור, קינמון וכוכב אניס במכתש ועלי למשחה גסה.

2

מושחים את הצלעות במשחת הבזיליקום, יוצקים מעל שמן זית ומעסים לתוך הבשר. משהים כשעה מחוץ למקרר. ממליחים וצולים בגריל פחמים או במחבת כבדה יבשה (ללא שמן) כ־5 דקות מכל צד.

3

מניחים את הצלעות הצלויות בניצב לאבטיח, מפזרים בזיליקום, סוחטים לימון ומגישים.