מתכון

קארי בטטות ועלי בטטה

קארי סתווי נפלא בתוספת עלי בטטה. אם אין, עלי תרד או מנגולד יכולים למלא את מקומם

17,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
קארי בטטות ועלי בטטה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
קארי בטטות ועלי בטטה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

מדי שנה, רגע לפני שאנחנו מוציאים את הבטטות מהאדמה, אנחנו קוצרים את העלים ומחלקים אותם במתנה למנויי החווה, ולא רק כדי להשתמש בכל חלקי הצמחים ולצמצם בזבוז מזון – העלים המתקתקים והמזינים האלה מהווים השראה לשפע מתכונים שמצורפים לארגז הירקות, כולל הקארי הסתווי הנפלא הזה. אם אין לכם עלי בטטה, עלי תרד או מנגולד יכולים למלא את מקומם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל קארי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים משחת קארי

1

טוחנים במעבד מזון שורשים, פלפל חריף ולימון לתערובת אחידה. מוסיפים עשבי תיבול, שום, זרעי כוסברה, מלח ושמן. טוחנים שוב למרקם אחיד.

מכינים תבשיל קארי

2

מחממים בסיר שמן קוקוס, מוסיפים שתי כפות משחת קארי ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה (שומרים את יתר המשחה במקרר בצנצנת אטומה עד שבוע). מוסיפים קרם קוקוס, ממלאים את הפחית הריקה במים ומוסיפים אותם לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר רוטב סויה, קליפת לימון ואת כל הירקות, למעט שעועית ועלי בטטה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ־20 דקות, עד שהירקות מתרככים.

3

חולטים שעועית במים רותחים, מסננים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול.

4

מוסיפים את השעועית ועלי בטטה לתבשיל, מערבבים ומגישים.

גיוונים:

  • אפשר להשתמש בשתי כפות משחת קארי ירוק מוכנה.
  • הירקות בקארי יכולים להשתנות בהתאם לעונה ולטעם האישי.