למתכון נדרשת השריה מקדימה של 4 שעות
אל תוותרו על האננס הטרי – הוא מוסיף פריכות, מתיקות וניחוח טרופי. בבית, אפשר להגיש ללא אטריות או עם אורז לבן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למחית קארי
לדג
למרק
אופן ההכנה
מכינים את האטריות
1
משרים את אטריות האורז במים קרים שעה.
מכינים את מחית הקארי
2
משרים את פלפלי הצ'ילי היבשים במים בטמפרטורת החדר שעה ועד 4 שעות (ככל שההשריה ארוכה יותר כך הכתישה נוחה יותר והמחית חלקה יותר), מסננים ומייבשים. כותשים את הפלפלים במכתש ועלי למחית, מוסיפים את יתר מרכיבי מחית הקארי וכותשים למחית אחידה.
מטגנים את הדג
3
מחממים שמן לטיגון עמוק, מערבבים אבקת טמפורה ב־2 כפות מים, מצפים את רצועות הדג בבלילת הטמפורה ומטגנים 3 דקות עד שהמעטה שחום ופריך.
מכינים את המרק
4
מבשלים את מחית הקארי עם קרם הקוקוס ו־1/2 כוס מים במחבת על אש גדולה כ־2 דקות עד שהנוזלים והמחית מתאחדים. מוסיפים רוטב דגים וסוכר, מגביהים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים אננס, קפיר ליים, שורש גלנגל, בזיליקום תאילנדי ועלי בטל, ממשיכים לערבב חצי דקה ומסירים מהאש.
5
מעבירים את האטריות ל־4 קערות הגשה, מניחים מעל את הדגים ויוצקים את המרק. מגישים מיד.