הכי טוב לקצוץ את הבשר בסכין, אבל גם בשר שטוחנים טרי במיוחד בשבילכם יניב קבב משובח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל באיטיות כ-12 דקות עד שהוא שחום ומקורמל. מצננים.
2
קוצצים את הבשר להטמעת הטעמים.
3
מוספים את הבצל המטוגן, פטרוזיליה, כמון, שום, מלח ופלפל. קוצצים הכל יחד לחיבור הטעמים ויוצרים קבבים.
4
מניחים על גריל פחמים וצולים 5 דקות או עד שהבשר מושחם היטב ועדיין די ורוד בחלקו הפנימי.
- משפדים את הקבב על מקל קינמון, ענף רוזמרין או ענף מרווה.
- מוסיפים לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים או פיסטוקים קלויים וקצוצים.
- מוסיפים לתערובת כוס עלי סלרי קצוצים או עלי נענע או עלי כוסברה (או תערובת)
- קבב ממולא בחצילים: קולים 2 חצילים על גריל פחמים לריכוך מוחלט. קולפים אותם היטב וקוצצים גס. מוסיפים כף טחינה גולמית ומערבבים. יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג- פונג. משטחים על כף היד, מניחים מתערובת החציל ומגלגלים שוב לכדור. צולים כרגיל.