החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב שמתאים גם לתנור עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים חיטה, דלעת, גזר ושום ומאדים יחד עוד 4 דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים בשפע מלח ופלפל.
2
מחממים תנור ל-140 מעלות.
3
מוסיפים לסיר ערמונים, סילאן ו-1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות ברתיחה מלאה. מתקנים תיבול.
4
אופים לפחות 3 שעות ועד לילה. אחרי שעתיים בודקים את מפלס הנוזלים – הוא צריך להגיע עד 1/2 גובה תכולת הסיר. אם צריך, מוסיפים מים (עד כוס).
גיוון: במקום ערמונים בוואקום אפשר להשתמש ב-40 ערמונים טריים קלויים וקלופים.