מתכון

קדרת עוף עם פטריות, כרשה וכוסמת

באקלים שלנו יש מעט ימים שמצדיקים הכנת תבשילים ארוכים ומבעבעים, אבל כשמזדמן יום כזה אי אפשר לעמוד בפיתוי

9,852 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת עוף עם פטריות, כרישה וכוסמת. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרת עוף עם פטריות, כרישה וכוסמת. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הקדרה היא בעלת אופי קליל ובריא ומתאימה מאוד לאכילה גם באמצע השבוע לצד סלט רענן. כשניגשנו להכין את המתכון, לא מצאנו כוסמת רגילה אלא רק אורגנית, וכך גילינו שהיא רעננה וטעימה יותר. כאן משתמשים בסיר נמוך ורחב יחסית, כדי שכל הכרעיים ייכנסו בנוחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים כרעיים בקערה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח גס, כמון וכורכום ומערבבים לציפוי אחיד.

2

מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים על צד העור 4-3 דקות עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד.

3

מוסיפים לסיר כרישה ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן. מוסיפים פטריות ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים סלרי ומטגנים דקה.

4

מוסיפים כוסמת, אגוזים, צימוקים, דבש, מלח גס ועלי דפנה ומערבבים. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי עד שרוב האלכוהול מתאדה.

5

מוסיפים ציר או מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי עד שעתיים עד שהעוף רך מאוד. לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים מכוסה שעתיים.