מתכון

קובה דגים

בעכו, יפו וחיפה הבשלניות החליפו בדגים את הכבש, שממלא בדרך כלל קובה מטוגנת ובכל זאת בגלל הדגים הטעם שונה לגמרי

6,924 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
קובה דגים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קובה דגים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הקהל הישראלי כמעט לא מכיר את הגרסה הימית לקובה כי בניגוד לבשרית, שמככבת שנים במסעדות ערביות, קובה הדגים לא יצאה עדיין מהמטבח הביתי. את המתכון הזה קיבלתי מאחד הדייגים בפרק שצולם ביפו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לטיגון עמוק:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

משרים בורגול במים ל-20 דקות. במקביל משרים פלפלים מיובשים במים חמים למשך 20 דקות.

2

מסננים את הבורגול, סוחטים מעט בין הידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל ותבלינים ומערבבים היטב.

3

מסננים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומוסיפים לבורגול.

4

מעבירים את תערובת הבורגול והבצל למטחנת בשר או למעבד מזון וטוחנים 5 דקות עד שמתגבשת עיסה במרקם של עיסת פלאפל.

5

לשים את התערובת בידיים כ-5 דקות, מכסים ומניחים בצד (ל-30 דקות, לא יותר).

מכינים את המלית:

6

מלהיטים מחבת משומנת. מוסיפים בצל ומטגנים כדקה. מוסיפים קוביות דג, מנמיכים להבה לבינונית ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר נאטם. מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל וכוסברה ומצננים.

ממלאים את הקובות, מעצבים ומטגנים:

7

ממלאים קערה במים קרים. מחלקים את בצק הבורגול לכדורים במשקל של כ-40 גרם האחד.

8

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את היד במים ובעזרת האגודל יוצרים גומה בתוך הכדור. ממשיכים לסובב את האגודל ולהעמיק את הגומה עד שנוצרות דפנות דקות בעובי של כ-3 מ"מ. ממלאים כל כדור בצק בכף של המלית, מושכים את שולי דפנות הבצק כלפי מעלה וסוגרים בצביטה. מגלגלים את הכדור בין הידיים לקבלת כדור חלק ואחיד.

9

מטגנים את כדורי הקובה בשמן הרותח בכמה מחזורים מעל להבה גבוהה כ-5-4 דקות עד שהם משחימים. מעבירים למגש עם נייר סופג. מגישים חם או בטמפ' החדר.