מתכון

קובה מטוגנת בלי גלוטן

הגרסה הזו ראויה להתעלות מעל ההגדרה של תחליף ולהפוך לז’אנר קובה עצמאי

30,015 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

רק דמיינו מעטפת פריכה של פולנטה, קמח אורז מלא וקמח קינואה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למעטפת

למלית

לטיגון:

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה

1

מבשלים קינואה בסיר עם מים רותחים ושתי כפיות מלח (כמו פסטה) במשך 5 דקות ללא מכסה. מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים. מניחים במסננת עד שהקינואה בטמפ’ החדר

בינתיים מכינים את המלית

2

מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים בשר ובצל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות עד השחמה. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים 3/4-1/2 כוס מים עד לקבלת עיסה אחידה.

מכינים את המעטפת

3

מערבבים את הקינואה עם כפית המלח הנותרת ויתר חומרי המעטפת בקערה גדולה. מוסיפים בהדרגה מים (עד 1 כוס) ולשים עד שנוצר בצק אחיד. לשים דקה על משטח עבודה. מחלקים את התערובת ל 18 כדורים.

ממלאים ומטגנים

4

מרטיבים מעט את הידיים. מהדקים כל כדור כמה פעמים בכף היד ומעצבים לצורת ביצה. יוצרים גומה במרכז וממלאים במלית הבשר. סוגרים ומהדקים היטב. מעבירים את הקובות להקפאה ל-15 דקות לייצוב.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הקובות בסבבים עד הזהבה.