מתכון

קובה סומאקייה

זוהי אחת מגרסאות הקובה הפופולריות בחלבּ. השם קובה סומאקייה מגיע ממי השריית הסומאק שמהווים חלק מנוזלי הבישול

4,436 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קובה סומאקייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
קובה סומאקייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקובה

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

שמים את הבורגול בקערה, מוסיפים מים עד לכיסוי פלוס 1 ס"מ מעל ומשרים כ־20 דקות.

2

טוחנים את הבורגול עם בצל במטחנת בשר פעמיים או במעבד מזון ב־3 נגלות עד לקבלת בצק. אם הבצק יבש וקשה לטחינה מוסיפים מעט מים.

3

טוחנים את הבורגול והבצל בפעם השלישית עם הבשר. מתבלים את התערובת במלח ופלפל, כמון וצ'ילי ומתקנים תיבול. אם הבצק יבש ומתפורר מוסיפים מעט מים עד לקבלת מרקם הדומה לפלסטלינה.

מכינים את המלית

4

מחממים מחבת על אש גבוהה וכשהיא לוהטת צורבים את הבשר הטחון – לא מערבבים מיד אלא מחכים לחריכת הבשר כ־2 דקות, מערבבים, מוסיפים בצל ושמן זית וממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהבצל מתרכך. מתבלים את התערובת, מניחים במסננת ומצננים.

5

 מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מבצק הקובה כדורים ויוצרים בתוכם גומה עם דפנות דקות ככל האפשר. ממלאים בעדינות במעט מלית וסוגרים לכדור.

6

מבשלים את הקובות במים רותחים מומלחים כ־2 דקות, או לחלופין מטגנים אותן בטיגון עמוק כ־3 דקות עד שהן מזהיבות קלות.