מתכון

קוטייאו גאי – מרק אטריות תאילנדי

מרק אטריות צח הנחשב כארוחה אישית ומנה שלמה בפני עצמה. ניתן למצוא ברחבי תאילנד בכמה גרסאות, כולל אחת ללא נוזל

22,089 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק קוטייאו גאי של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק קוטייאו גאי של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים את נתחי הפרגיות בציר העוף.

2

מוסיפים בהדרגה תוך כדי בישול את מקל הקינמון, פרוסות הגלנגל, כוכב אניס, מלח, סוכר דקלים או נבט, רוטב הצרפות והסויה, ומביאים לרתיחה.

3

מבשלים במשך כ־20 דקות, עד שהפרגיות מוכנות.

4

מרתיחים סיר גדול עם מים חמים ומבשלים את האטריות בנפרד.

5

חולטים את הבוק צ'וי במים רותחים למשך 3 דקות, מסננים וחותכים לרצועות רחבות.

6

מחלקים את האטריות לקערות הגשה. מוסיפים את הבוק צ'וי והנבטים, ומוזגים את המרק. מעטרים בבוטנים, קריספי שום, פלפל לבן, בצל ירוק, סלרי וכוסברה. בוזקים צ'ילי יבש לפי הטעם.