החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקונפי שוקי ברווז
לקרם שורשים
לירקות
אופן ההכנה
קונפי שוקי הברווז
1
מושחים את שוקי הברווז היטב במלח ופלפל, מניחים בתבנית ויוצקים את השומן. מוסיפים את עשבי התיבול היבשים, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
2
מתבלים את הקונפי במלח, פלפל, דבש וצ'ילי.
רוטב השורשים
3
מניחים את הירקות בסיר, יוצקים את החלב או הציר עד כיסוי הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.
4
טוחנים את הירקות במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט מהנוזלים ששמרנו עד קבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח, פלפל, חומץ השרי והדבש ומערבבים.
הירקות
5
חולטים את התרד במחבת: מחממים את המחבת עם מעט מאוד שמן ומאדים את התרד תוך כדי ערבוב רק עד שהוא מאבד את הנוזלים.
6
חולטים את הבצלים הירוקים ואת השום במים רותחים במשך 5 שניות, מניחים בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הרכבת המנה
7
יוצקים לכל צלחת הגשה מקרם השורשים, מניחים שתי שוקיים ומסדרים את הירקות.