מתכון

קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים

מנה מעולה שכל מי שטועם מתאהב בה. שוקי הברווז שונות מאוד משוקי עוף, והשומן שבו מתבשלות מעניק להן טעם מרוכז

9,648 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקונפי שוקי ברווז

לקרם שורשים

לירקות

אופן ההכנה

קונפי שוקי הברווז

1

מושחים את שוקי הברווז היטב במלח ופלפל, מניחים בתבנית ויוצקים את השומן. מוסיפים את עשבי התיבול היבשים, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

2

מתבלים את הקונפי במלח, פלפל, דבש וצ'ילי.

רוטב השורשים

3

מניחים את הירקות בסיר, יוצקים את החלב או הציר עד כיסוי הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

4

טוחנים את הירקות במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט מהנוזלים ששמרנו עד קבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח, פלפל, חומץ השרי והדבש ומערבבים.

הירקות

5

חולטים את התרד במחבת: מחממים את המחבת עם מעט מאוד שמן ומאדים את התרד תוך כדי ערבוב רק עד שהוא מאבד את הנוזלים.

6

חולטים את הבצלים הירוקים ואת השום במים רותחים במשך 5 שניות, מניחים בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הרכבת המנה

7

יוצקים לכל צלחת הגשה מקרם השורשים, מניחים שתי שוקיים ומסדרים את הירקות.