מתכון

קוקו סבזי — פשטידת ירק פרסית

הדרך הכי טעימה ומהירה לנצל שפע של ירוקים טריים במנה אחת

30,498 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קוקו סבזי - פשטידת ירק פרסית של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
קוקו סבזי - פשטידת ירק פרסית של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

למתכון נדרשת מחבת עמוקה בקוטר 26 ס”מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים בצל 5-4 דקות להזהבה. מעבירים לקערה גדולה.

3

מוסיפים לקערה את שאר החומרים (למעט השמן) ומערבבים לתערובת אחידה.

4

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה (שמתאימה לאפייה בתנור), יוצקים אליה את תערובת העלים והביצים ומטגנים 8-7 דקות על להבה בינונית עד שהתחתית מתייצבת.

5

מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהפשטידה מזהיבה במרכז ומשחימה בקצוות.

6

הופכים את הפשטידה על צלחת הגשה ומגישים מייד לצד פלחי לימון ויוגורט.